TV Commercials voor Futurumshop

Wielrennen is topsport, vraag dat maar aan Bram Tankink. Voor de online wielren- en mountainbike winkel Futurumshop.nl produceerde VLA Films in samenwerking met conceptbureau Oak & Morrow een viertal TV commercials rondom de Tour de France.

In de heuvels van België filmden wij samen met de topsporter uit de Lotto-Jumbo ploeg een aantal sportieve commercials waarin de belangrijke fietsonderdelen optimaal naar voren komen. De commercials werden vervolgens volop ingezet in de reclameblokken op de kanalen van de NPO.

Productie-aanpak

De productie werd uitgevoerd in een klein team, vanuit een rijdende auto werd er gefilmd met een Ronin en RED Epic, de prachtige omgeving deed de rest. Door flink snelheid te pakken en mooie klimmetjes en afdalingen te filmen komt de sportiviteit van Futurumshop en hun sporter goed naar voren.

Nieuwe campagne

Na 2 jaar succesvolle TV commercials te hebben geproduceerd, koos Futurumshop om het stuk ‘beleving en passie’ meer naar voren te halen. Meer focus op de liefde voor de sport. Daarom ontwikkelde VLA Films een serie van korte online films met wielrenner Maarten Tjallingii.

Hierin verteld hij wat voor hem de mooiste momenten zijn en zien we tegelijk indringende beelden van hem als wielrenner. De online campagne wordt ingezet via de social kanalen en de website van Futurumshop.