IMC Financial Markets

 Als één van de weinige internationale spelers in de financiële markten streeft IMC Financial Markets & IMC Asset Management naar meer transparantie. De nieuwe website, met daarop een hoofdrol voor film, geeft meer inzicht in de werkzaamheden van IMC, maar heeft ook als doel om nieuwe talentvolle medewerkers aan te trekken.

What is Market Making?

In de complexe financiële markt waarbinnen IMC opereert is het lastig uitleggen wat zij als market maker precies doen. Met een korte animatie leggen we dit uit.

Day in a Life

In de competitieve financiële markt is het verschil tussen een speler of dé beste speler, een kwestie van kleine technische verschillen. Daarom is het aantrekken van de beste talenten een voorwaarde voor het meedoen aan de competitie. IMC huurt alleen de slimste en de beste mensen.

Voor deze internationale productie volgenden wij 12 jonge en ambitieuze traders en developpers uit Amsterdam, Sydney en Chicago een dag lang en keken mee hoe spannend hun werkdag is. Ze vertellen over wat ze doen, maar ook wat hen motiveert. Daarnaast geven de 12 mini-documentaires op een speelse manier een beeld wat voor mensen er bij IMC werken.

Internationale productie

Voor de productie hadden we het genoegen af te mogen reizen naar de kantoren in Amsterdam, Sydney en Chicago. Met een klein team hebben we, door efficiënt te werken, de website rijkelijk voorzien van content. De website is gemaakt door Jungle Minds en de fotografie is van Nico Alsemgeest.

Bronzen European Design Award

De nieuwe website met daarop zoveel diverse films bleef niet onopgemerkt. Op de European Design Awards won hij een bronzen award in de categorie informatie.